.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

diumenge, 16 de desembre del 2012

Filet de porc embolicat

Wrapped pork tenderloin / Solomillo de cerdo envuelto en hojaldre

Ja fa molts mesos que la Rosa, companya de feina de l'institut on estava el curs passat, em va explicar aquesta recepta que ella feia, en forma de farcellets individuals, per als seus fills. Jo l'he modificada una mica i, a part de part de presentar el tall tot sencer, hi he afegit ingredients, tal com he vist que es feia en alguna recepta del ciberespai.


Ingredients: (per a 4-6 persones)
  • 1 filet de porc sencer
  • 1 làmina de pasta de full
  • 4-6 talls grans de pernil dolç o salat
  • 6-8 talls de formatge que es fongui bé
  • 6-8 talls de bacon
  • sal
  • pebre
  • una mica d'oli
  • 1 ou
  • llavors de sèsam 
Preparació:
Primer de tot,  salpebreu la carn i fregiu-la, tota d'una peça, en una paella amb una mica d'oli (no s'ha de coure, simplement que faci una crosta per damunt).

Estireu la pasta de full, damunt del mateix paper que porta, a la safata del forn. Al damunt, col·loqueu-hi en primer lloc el pernil de manera que ocupi la part central de la pasta de full i una mica cap a una vora (no lateral, que és per on plegareu el farcell).

A sobre el pernil dolç o salat, poseu-hi igualment el formatge i, finalment el bacon.

Ara ja podeu posar-hi la carn ben escorreguda al damunt i embolicar-la amb la pasta de full, el pernil, formatge i bacon, tot alhora, com si féssiu un caneló (començant per la vora on hi ha pernil...). Segelleu les vores laterals amb els mateixos dits. 

Aquí us enllaço un vídeo que no és meu, i no ho fan exactament com ho faig jo, però us pot ajudar a entendre-ho. La idea és que la carn quedi embolicada primer pel pernil, formatge i bacon i després per la pasta de full. Si feu farcellets individuals, us serà més fàcil tot plegat.

Finalment, pinteu la superfície del farcell amb ou batut i escampeu-hi llavors de sèsam per damunt.

Enforneu-ho a 180ºC (amb el forn preescalfat) durant uns 20-25 minuts. Si veieu que us queda poc torrat de sobre, podeu encendre el gratinador els darrers minuts.

En tallar-la, heu d'observar que la carn us queda sucosa i rosadeta de dins. 
      

1 comentari:

  1. Hola Nuria!!! impresionant el teu blog! veig que t'agrada la cuina refinada! qui ho havia de dir!
    Be, m'apunto alguna de les teves receptes.
    Per cert, a aquest plat que has fet em sembla que es diu "Wellington"... en honor al tipus que el va inventar.
    Per cert, vius a Guils?
    Suposo que hores d'ara ja saps qui soc i sino...jejejejejeej...
    Francesc.

    ResponElimina