.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

diumenge, 7 de febrer del 2010

Llom a la sal amb salsa de poma

Loin of pork baked with salt/ Lomo de cerdo a la sal

Avui us presento un plat de carn molt senzill i saludable: el llom a la sal amb salsa de poma. El truc és trobar-li el punt just de cocció perquè no quedi ni massa cuit, ni massa cru. L'ideal és que quedi rosadet per dins. Cal acompanyar-lo amb una o vàries salses, com per exemple la salsa de poma o el xutney de poma, pruna, ceba i panses que he explicat recentment. Totes dues són salses amb un punt dolç, així contrarestarà millor amb el punt salat que pugui tenir el llom (si és que hi queda algun cristall de sal). Però no us penseu pas que quedi salat, eh?

Ingredients:
  • un tros de llom sencer, preferiblement de dos colors (compteu un parell o tres talls per cap)
  • un paquet de sal grossa per coure a la sal (en venen expressament per a això)
  • per la salsa de poma: vegeu la salsa de poma
Preparació:
En una safata fonda per anar al forn, escampeu-hi una capa de sal que cobreixi el fons que ocuparà el llom. No cal que sigui gaire gruixuda, sinó just que cobreixi el fons. Humitegeu aquesta sal amb una mica d'aigua. A continuació, poseu el tall de llom al damunt i recobriu-lo tot de sal. Ha de quedar tot recobert de sal per tots els costats. Humitegeu també la sal del damunt.

Enforneu-ho amb el forn ja calent, a uns 220ºC. Ha de coure's durant uns 30 minuts, més o menys segons si el voleu més cuit o més rosat per dins. També es diu que ja és a punt quan la sal fa una crosta que es trenca espontàniament. 

Un cop cuit, deixeu-lo refredar una mica, extraieu-lo de la capa de sal (que haurà fet una crosta) i feu-ne talls fins. Es pot servir calent, tebi o a temperatura ambient, acompanyat de la salsa, o les salses per escollir.

1 comentari:

  1. Hola, jo el faig així i, tot i això,em queda massa salat. Alguna idea de què pot fallar? Alguna solució un cop ja és massa salat? Gràcies.

    ResponElimina