Orange cream with honey and curd cheese / Crema de naranja con miel y requesón
Aquests dies de vacances a Guils de Cerdanya, aprofitant que es pot comprar llet fresca a granel, he provat de fer aquestes postres de la Mireia Carbó, publicades en el seu llibre La cuina que no amoïna (realment són receptes que resulten i no són complicades).
Segons diu la Mireia en el seu llibre, aquestes postres, ràpides de preparar i sense complicacions, són dignes d'un restaurant de cinc estrelles, i nosaltres ho confirmem.
Ingredients per a la crema de taronja:
- 250 ml de suc de taronja natural
- 250 ml d'aigua
- 100 g de sucre
- 30 g de farina de blat de moro (Maizena)
- 2 ous
- la pell d'una taronja
- 250 g de mató
- 3 cullerades soperes de mel
- nous pelades
En primer lloc, espremeu les taronges fins a obtenir els 250 ml de suc.
En un recipient, barregeu amb un batedor de mà els dos ous amb la farina de blat de moro i una mica d'aigua.
A part, escalfeu en un cassó el suc de taronja (el podeu colar, si voleu) amb la pell de taronja (procurant no agafar-ne la part més blanca), la resta de l'aigua i el sucre. Un cop calent, deixeu-ho refredar una mica i aboqueu-ho sebre la barreja dels ous. A continuació, coleu la crema dins el cassó i escalfeu-la, sense parar de remenar, fins el moment que trenqui el bull. Deixeu-la refredar.
Per preparar la crema de mató, barregeu aquest amb la mel amb l'ajuda d'una cullera o forquilla. També podeu fer la barreja amb la batedora elèctrica, fins i tot afegint-hi una mica del xerigot -si és necessari- fins a obtenir la consistència cremosa desitjada.
Per a la presentació, repartiu la crema de mató en el fons de les 6 o 8 copes o bols (un dit aproximadament). Cobriu-la amb la crema de taronja i, a la superfície, decoreu-la amb nous trencades.
Guardeu-la a la nevera fins al moment de servir.
Quines copes tan fantàstiques, i és que les receptes de la Mireia sempre queden bé.
ResponEliminaTens raó, Cristina. Jo l'he descobert ara, tot i que el llibre ja fa uns anys que circula...
ResponEliminaLes receptes de la Mireia tenen l'èxit assegurat. Aquesta copa ha de ser bonísima, fàcil de preparar i amb una presentació molt vistosa. Per triomfar!
ResponEliminaLa Mireia ja tenia raó en el seu llibre...
ResponElimina