.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

divendres, 18 de gener del 2013

Trinxat de col i patata amb botifarra negra

Mixed cabbage and potatos with "botifarra negra" / Col y patata con "botifarra negra"

A la Cerdanya, prou se n'han preocupat de fer conèixer el seu trinxat de col i patata amb cansalada, però, de col i patata barrejats se'n menja a moltes contrades en forma de diferents variants. Avui, per exemple, hem dinat aquest plat de trinxat de col i patata amb botifarra negra, que també hi combina molt bé.


Ingredients (per a 6 persones):
  • 1 col
  • 2-3 patates mitjanes
  • 3 pams de botifarra negra (mig pam per persona)
  • sal
  • oli
Preparació:
Talleu la col en trossos grans i peleu les patates per a tallar-les a daus. Poseu-ho tot plegat a bullir o a coure al vapor amb una mica de sal.

Un cop cuit, escorreu-ho i trinxeu-ho tot amb una forquilla.

En una planxa, amb mooolt poc oli, poseu-hi a coure la botifarra que prèviament haureu obert per la meitat per esparracar-la. Podeu separar abans alguns talls que també coureu a la planxa per a decorar el plat.

Per a muntar el plat, utilitzant un motlle, ompliu-ne el terç de sota amb trinxat de col i patata, a continuació feu-hi un pis de botifarra negra esparracada i, finalment, acabeu-lo d'omplir amb el trinxat.

Traieu el motlle i, al capdamunt, hi podeu posar un parell de rodanxes de botixarra negra.

Així de senzill. Que vagi de gust!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada