.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

dissabte, 24 d’abril del 2010

Cruixents de mató, nous i confitura

Crunchy of mató, walnuts and preserve/ Crujientes de mató, nueces i confitura
La idea de fer aquestes pastes cruixents va sorgir dels Triangles de Pasta Fil·lo que havia fet la Gemma temps enrere. Amb el mateix procediment, es poden fer gran varietat de farcits, tant dolços, com salats. Un cop teniu els ingredients, són molt senzilles de fer. De moment, aquí en teniu una proposta dolça.

Ingredients per a unes 6-8 unitats:
  • Quatre làmines de pasta fil·lo 
  • 100 g de mató
  • 100 g de confitura (de gerds, de taronja amarga...)
  • Un grapat de nous pelades
  • Mantega
  • Sucre en pols
Preparació:
Trenqueu les nous a trossets i barregeu-les amb el mató i la confitura. Per altra banda, desfeu la mantega al bany maria o al microones i, amb un pinzell, unteu una làmina de pasta fil·lo. Col·loqueu-hi una altra làmina al damunt i talleu-les longitudinalment en tres o quatre tires llargues, segons si voleu les pastes més o menys grans.

En una punta d'una tira, en una àrea triangular començant per un dels vèrtexs, poseu-hi una mica de la barreja de mató, nous i confitura i, tot seguit, doblegueu-ho cap a l'altra meitat del quadrat, és a dir, cap al triangle complementari. Aneu fent doblecs en forma de triangle fins arribar al final de la tira.

Repetiu el procediment per a cada tira, i encara us quedarà barreja per a per a unes tres o quatre tires més amb dues noves làmines de pasta fil·lo, aproximadament.

Coeu les pastes al forn, ja calent, a uns 180ºC. Un cop cuites, espolseu-hi sucre en pols pel damunt i ja estan llestes per servir, tèbies o ja refredades.

4 comentaris:

  1. Aquesta versio que has fet encara m'agrada mes!!!! Quina bona idea, amb la melmelada d'alberginia encara ha de quedar mes bo i lliga molt be amb el mato! Bonissim i molt facil!! Apuntat!

    ResponElimina
  2. N'anem aprenent mútuament. Gràcies, Gemma.

    ResponElimina
  3. òndia! que bo i original!! i melmelada d'albergínia!! no l'he provada mai, però si porta albergínia ha d'estar molt bona.. :-)

    ResponElimina
  4. És curiosa la melmelada d'albergínia, si més no, original.

    ResponElimina