.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

diumenge, 10 d’octubre de 2010

Coca de tres tomàquets

Three tomatoes cake / Tarta a los tres tomates

Es tracta d'una coca molt senzilla de fer, sobretot si utilitzeu una pasta de full ja elaborada. Jo he substituït el salami de la recepta original per trossets d'anxova, més propis d'aquí. 

Ingredients:
  • 40 g de tomàquets secs
  • 250 g de tomàquets madurs
  • 250 g de tomàquets cherry
  • romaní
  • farigola
  • 2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
  • 1 cullerada de vinagre balsàmic
  • 1 llauna d'anxoves 
  • 1 rovell d'ou
  • sal i pebre
Preparació:
Preescalfeu el forn a 190 ºC i esteneu la pasta de full damunt d'una safata gruixuda per anar al forn.

Poseu els tomàquets secs en remull en aigua bullent durant uns minuts i, quan s'hagin hidratat, passeu-los per la batedora per a fer-ne puré. Escampeu aquest puré de tomàquets per damunt la pasta, deixant sense cobrir un marge de 3 cm a les vores.

Renteu i talleu els tomàquets madurs a rodanxes i aneu-les col·locant damunt del puré de tomàquets. Renteu i talleu els tomàquets cherry per la meitat i aneu-los repartint també per damunt dels anteriors. 

Talleu les anxoves a trossets i escampeu-les per damunt, juntament amb la farigola i el romaní. Afegiu-hi un rajolí d'oli d'oliva i el vinagre balsàmic.

Unteu la vora de la pasta amb el rovell d'ou batut i enforneu-ho durant uns 20 o 25 minuts. A l'hora de treure-la del forn, salpebreu-la i afegiu-hi un rajolinet d'oli.

2 comentaris:

  1. Quina coca més bona i ràpida de fer, me l'apunto a la llista de pendents, a casa té l'èxit assegurat!!

    ResponSuprimeix
  2. Una coca-pizza completament genial i fàcil de fer, bravo!!

    ResponSuprimeix