.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

dissabte, 15 de maig del 2010

Guacamole

Guacamole
Si mai aneu a dinar a casa d'algú i voleu portar alguna cosa per picar (com hem fet avui a casa els pares) aquest guacamole us pot donar un bon resultat. Com ja sabeu, és d'origen mexicà i pot ser més o menys picant, al gust de cadascú. Ja sé que se'n troba de fet en molts supermercats, però no hi ha punt de comparació i, de debò, és molt senzill de fer.

Com en totes les receptes, en trobareu moltes versions: que si escaldar i pelar els tomàquets, posar-hi coriandre...cadascú que se la faci seva al seu gust.


Ingredients per fer l'aperitiu unes 6-8 persones:
  • 2 alvocats madurets
  • 2 cebes mitjanes
  • 1 tomàquet mitjà d'amanida maduret 
  • el suc de mitja llimona
  • una mica de sal
  • Tabasco
  • "tortitas" de moresc per sucar
Preparació:
En el pot de la batedora poseu-hi els alvocats i les cebes pelats i tallats a trocets, el suc de la mitja llimona, i una mica de sal. Tritureu-ho bé amb la batedora. A continuació peleu el tomàquet, talleu-lo a trocets ben petits i afegiu-l'hi, remenant a mà aquesta vegada. Finalment afegiu-hi unes gotes de Tabasco al vostre gust i ja és a punt per menjar sucant-hi les "tortitas" de moresc

Si en voleu preparar amb unes hores d'antel·lació, es diu que s'hi han de deixar els pinyols perquè no s'ennegreixi (no sé quin és el fonament, jo només en faig esment i cadascú que cregui el que vulgui).

2 comentaris:

  1. EL guacamole és ideal per a un sopar informal amb els amics, oi? Per anar picant i xerrant tota la nit...

    ResponElimina
  2. Sí, per anar fent boca mentre va arribant la gent...I en general té força èxit!

    ResponElimina