Chutney of apple, prunes, onion and raisins
Chutney de manzana, ciruelas, cebolla y pasas Els xutneys, acompanyaments agredolços tan consumits al Regne Unit, són originaris de la Índia, on s'utilitzaven com a mètode de conservació de fruites i verdures. Aquest xutney és fet a base de prunes, poma, ceba i panses, i és molt adequat per a acompanyar la carn.
Amb la recepta que us proposo, en podreu fer força quantitat, ja que es tracta d'una conserva i la podeu guardar en pots al rebost per tot l'any.
Ingredients (per a 5 o 6 pots de conserva):
- 3 pomes
- el suc d'una llimona
- 300 g de cebes pelades
- 1 Kg de prunes seques sense pinyol
- 150 g de panses sense llavor
- 1 tassa d'aigua
- 2 tasses de vinagre de poma
- 1 cullerada d'espècies: gingebre, canyella, clau, anís, farigola, nou moscada
- 300 g de sucre moreno
Preparació:
En una olla o cassola gran poseu-hi les pomes pelades i tallades a dauets, les cebes en juliana, les prunes, les panses, l'aigua, el vinagre de poma, el suc de llimona i els sucre, juntament amb les espècies. Poseu-ho al foc i, quan arrenqui el bull, deixeu-ho coure i reduir tapat durant una hora aproximadament, fins que vegeu que agafa la consistència de confitura.
Un cop fet el xutney, ja es pot utilitzar, fred o calent, com a acompanyament de la carn o, com he dit, es tracta d'una conserva (gràcies al sucre i a l'acidesa), per tant, podeu omplir pots de conserva prèviament nets i esterilitzats. Ompliu-los fins dalt, tapeu-los i poseu-los de cap per avall per a fer-hi el buit. Etiqueteu-los amb el nom de la conserva, els ingredients i, sobretot, la data d'elaboració, per assegurar-vos que feu una correcta rotació a les vostres conserves (és a dir, que consumiu sempre les més velles).
Hola! Anava a provar de fer el chutney, no n'he fet mai. Un dubte: les espècies s'hi tiren d'entrada amb tots els ingredients o quan?
ResponEliminaBon dia Tere,
EliminaSaps que no me n'havia adonat que no ho havia indicat a la recepta? Es pot posar a coure tot alhora: ingredients principals i espècies. Ara ho afegeixo. Moltes gràcies! I que vagi de gust!