Thyme soup/ Sopa de tomillo
Vaig tastar per primera vegada aquesta sopa a La Seu d'Urgell, a casa la tieta Rosita, ja fa uns quants anys. Més endavant, al Llibre de les herbes i les espècies de Jaume Fàbrega vaig trobar-ne una recepta, que és la que us presento a continuació.
Vaig tastar per primera vegada aquesta sopa a La Seu d'Urgell, a casa la tieta Rosita, ja fa uns quants anys. Més endavant, al Llibre de les herbes i les espècies de Jaume Fàbrega vaig trobar-ne una recepta, que és la que us presento a continuació.
Ingredients:
- 1 l d'aigua
- 1 branca de farigola
- sal
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- llesquetes de pa sec o torrat
- 2 rovells d'ou
- 4-6 grans d'all
Poseu un cassó al foc amb l'aigua i feu-hi bullir uns quinze minuts la farigola amb els alls pelats. Poseu-hi sal, l'oli i traieu-ho del foc; retireu la branca de farigola, barregeu els rovells amb una mica de brou i afegiu-los al cassó, remenant de manera que la sopa quedi lligada. Tot seguit aboqueu la sopa als bols als quals hi haureu posat les llesquetes de pa sec o torrat, al vostre gust. Deixeu-ho reposar uns cinc minuts, millor tapat.
Súper! M'ha agradat molt aquesta explicació!
ResponEliminaRosa
www.rosangelapoesia.wordpress.com