.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

dilluns, 16 de novembre del 2009

Crema de carbassa

Pumpkin soup/ Crema de calabaza


Avui, per sopar, he fet una crema de carbassa sense secret. Per tres o quatre racions us faran falta els següents ingredients:
  • un tros de carbassa d'uns 750 gr 
  • una patata d'uns 250 gr 
  • un parell de cebes mitjanes 
  • oli 
  • sal 
  • pebre 
  • brou (o llet, o crema de llet).
Procediment:
Peleu les cebes, talleu-les a trossos grans i poseu-les a fregir amb una mica d'oli a la mateixa olla o cassola on coureu la resta. Quan la ceba estigui mig cuita (vigileu que no se us torri), afegiu-hi la carbassa tallada a trossos -i a la qual haureu tret les llavors- per tal que també es rossegi una mica amb el poc oli. Finalment afegiu-hi la patata pelada i tallada a trossos, una mica d'aigua (justa perquè es vagi coent tot plegat, però no gaire perquè no en sobri, ja que, si n'heu de treure, també perdreu nutrients) i una mica de sal. Quan veieu que la carbassa i la patata són cuites (s'han estovat lleugerament), retireu-ho del foc, passeu-ho pel minipímer. Corregiu la crema de sal i afegiu-hi pebre (sense passar-vos).

Si voleu, la podeu aclarir fins al punt desitjat afegint-hi brou, llet o crema de llet al vostre gust.

2 comentaris:

  1. Hala, quin blog més xaxi, de color rosa, "que l'amor s'hi posa"!

    ResponElimina
  2. Ei, ja veig que acabes de començar el blog, benvinguda a la blogosfera! Ja et seguiré appartir d'ara, je je je...
    La pasta filo la pots trobar a molts supers (sorli discau, Corte Inglés, Mercadona... al Caprabo no). Està al costat de les pastes fresques tipus hojaldre, brisa, o bases de pizza.
    Ja em diràs si t'ha quedat bé el pastís ;)

    ResponElimina